AGENDA

3 SEPT WOORDENBOEK VOOR DE TOEKOMST


Over de sterke band tussen ons en de plek waar we wonen of graag verblijven, vind je nauwelijks iets terug in onze taal. Hoe komen we tot een nieuwe taal die de drukke stadbewoner dichter bij de natuur brengt? En brengen nieuwe woorden om de wereld te beschrijven ons tot een nieuwe denkwijze over onze leefomgeving? Een interactieve zoektocht naar een nieuwe taal voor de relatie tussen mens en natuur. Met Paradijs in de polder en Nature’s Narrative.

20.00 uur, Pakhuis de Zwijger

11 sept MEET UP IN DE BAN VAN HET BOS

VPRO Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger naar aanleiding van de uitzending In de ban van het bos. Boeiende gasten met hekkensluiter Arita Baaijens over het bos in Papoea Nieuw Guinea.

20.00 uur, Pakhuis de Zwijger. Info en reserveren.

22 sept DWALEN DOOR BOOMKRUINEN

In ARTIS genezen biologen Arjen Mulder en Arita Baaijens je in een middag van plantenblindheid. We beginnen in de collegezaal, daarna buiten op ontdekkingsreis in struiken en boomkruinen. Reserveren verplicht. Alle informatie vind je hier.

29 SEPT INTELLIGENCE OF TREES

Film Intelligence of Trees met nabespreking door ecoloog en filosoof Matthijs Schouten, Jori Wolf (Staatsbosbeheer) en Arita Baaijens.

11.45 uur begint de film. Aansluitend panel - 25 min. EYE, Amsterdam. Informatie en reserveren op website Boeddhistisch filmfestival.

 
ketel02.png